Wonen en werken in historisch Delft

Een van de mooiste steden van Nederland met een zeer rijke geschiedenis. Kenmerkend voor de stad zijn : de mooie grachten, bruggen, de Oude kerk en de Nieuwe kerk, de grachtenpanden, het Prinsenhof en de Porceleyne fles. Vermoedelijk ontstond de prinsenstad in de 11e eeuw rond een afgegraven waterloop die ‘Delf’ genoemd werd. In 1246 kreeg Delft stadsrechten. Tussen 1200 en 1700 kende de stad een bloeiperiode. In die tijd ontwikkelde de stad als Prinsenstad en ontstond de productie van ‘Delfts Blauw’ aardewerk.

Prinsenstad

Delft is vooral bekend omdat in 1584 prins Willem van Oranje hier werd vermoord door Balthasar Gerards in het Prinsenhof. Dat is nu opengesteld als museum, waar de kogelgaten nog steeds zichtbaar zijn in de muur. Sinds deze moord worden alle overleden Oranjes bijgezet in het familiegraf in de Nieuwe kerk.

Andere beroemdheden

Johannes Vermeer, beroemdste Nederlandse kunstschilders, werd in 1632 geboren te Delft op de Voldersgracht waar zich het “Johannes Vermeer museum” bevind. Johannes Vermeer werd begraven in 1675 in de Oude kerk. Ook Hugo Grotius is geboren en begraven in Delft. Deze rechtsgeleerde ontsnapte uit de gevangenis met behulp van buitenaf in een boekenkist.

Waar staat Delft om bekend?

Delft staat ook bekend om technologie & innovatie. De TU Delft trekt studenten over de hele wereld, is een van de belangrijkste werkgevers en trekt veel andere technologiebedrijven aan. Ook bedrijven zoals Ikea, DSM, het Reinier de Graafziekenhuis  zijn belangrijke werkgevers voor de stad.

Zoveel te doen

Deze charmante stad heeft zoveel bijzondere plekjes om te verkennen. Tijdens een stadswandeling of een rondvaart  kun je genieten van eeuwenoude panden gelegen aan de gracht. Een bezoek aan Het Science Centre Delft geeft  een leuke inkijk in de wereld van wetenschap en techniek. Vergeet bovendien niet een keer de Nieuwe kerk te beklimmen-  376 treden- en je hebt het mooiste uitzicht over de stad en verder.

Delft is ook een echte studentenstad .Zo barst het er van de leuke kroegjes, barretjes, lunchplekjes om te ontdekken. Een bezoek aan de markt, iedere donderdag en zaterdag is zeker de moeite waard.

Bereikbaarheid

Delft ligt ingeklemd tussen de snelwegen A4 en A13 en is goed bereikbaar vanuit het hele land.

Vanaf het station Delft loop je in een paar minuten naar het centrum. De reistijd naar Rotterdam Centraal of Den Haag centraal bedraagt iets minder dan een kwartier. Raadpleeg de website van de NS voor vertrektijden. Raadpleeg voor routes en vertrektijden voor het plaatselijke busvervoer 9292ov

Ons adres

Van Haaren Vastgoed B.V.
Koornmarkt 64
2611 EJ Delft
Openingstijden: op afspraak

Neem contact op

Bel of mail voor een afspraak. Als u onderstaand formulier invult dan proberen wij z.s.m. te reageren

Contactgegevens

Van Haaren Vastgoed B.V.
Koornmarkt 64
2611 EJ Delft
Openingstijden: op afspraak

T. +31 15 - 213 36 80
E. [email protected]